Artikelen

Een overzicht van de artikelen op deze site. Wij proberen je in elk artikel advies te geven over de beste bord- en kaartspellen van dit moment. Met onze artikelen kun je zelf een goed beeld vormen van de vele verschillende bordspellen die er op dit moment te kopen is. En er komen elke maand waar tig spellen bij.

Lees de artikelen op je gemak door en veel speelplezier gewenst.

Verschillende spelsoorten

Om je wegwijs te maken in de vele speltypes, hebben we je hier een klein overzicht gegeven. Sommige spelsoorten overlappen elkaar - maar dat is bijna niet te vermijden.

Lees verder...

Spellen advies

Op zoek naar een nieuw bordspel omdat je wel weer eens iets nieuws wilt spelen? Of kom je net kijken in de wereld van de bordspellen? Of ben je nu zo langzamerhand wel Kolonisten van Catan ontgroeid en op zoek naar iets pittigers? In dit artikel geven...

Lees verder...

Wat zijn goede spelregels?

Niet zelden hebben wij bij een spel al meteen het gevoel: dit loopt niet lekker, dit is niet in balans. De regels zijn al wollig, er moet steeds gezocht worden in de handleiding. Er is weinig keuze om te doen of juist te veel en de acties lijken allemaal op elkaar. Maar wat maakt een spel nu goed?

Lees verder...

Beste bordspellen en kaartspellen

Wat zijn de beste bordspellen en kaartspellen van dit moment, van de afgelopen 5 jaar of allertijden? Een erg lastige vraag om te beantwoorden omdat dit zo subjectief is. Zoveel monniken, zoveel kappen zegt het spreekwoord en dat is in de...

Lees verder...